Siirry pääsisältöön
Ruokolahden koulu ja liikuntakeskus

Muut aktiviteetit

Ruokolahdelta löytyy aktiviteetteja niin talvelle kuin kesällekin, sisällä ja ulkona. Kesälle riittää retkeilyreittejä, jalkapallokenttiä, tenniskenttiä, luistelukenttiä, juoksurata, frisbeegolfrata, Suomen suurin pump track -rata pyöräilyyn ja skeittaukseen ja paljon hyviä rantoja. Talvella suosittua on laskettelu Freskin rinteissä ja hiihtäminen ja pilkkiminen Saimaan jäällä.

Liikkunnalliset persoonat pääsevät myös kuntosalille, liikuntahalliin tai urheilukentälle, rauhallisemmille sieluille aktiviteettia ja elämyksiä löytyy järvi- ja metsäluonnosta. Ruokolahdella on monenlaista tekemistä kaikille ikäluokille.

Pyöräily

Ruokolahti on yksi Etelä-Karjalan parhaista ja monipuolisimmista pyöräilykunnista. Taivallettavia polkuja on alle kilometrin mittaisista luontopoluista aina yli 70 kilometriseen retkeilyreittiin. Useimmat poluista sopivat sekä kävelyyn, juoksuun että maastopyörällä kuljettavaksi. Rasilasta löytyy suuri asfaltoitu pumptrack ja laskettelukeskus Freeski muuntautuu kesäisin Saimaa Bikepark -alamäkipyöräilyparatiisiksi.

Lue lisää
Kaksi pyöräilijää Törönlahden alamäessä

Melonta

Ruokolahtelaiseen järviluontoon voi tutustua esimerkiksi 110 kilometrin pituisella melontareitillä.

Ruokolahden kuvankaunis melontareitti kulkee pitkin Saimaan selkiä ja saaristoa, pitkin monin mutkin kaartelevia järvikapeikkoja ja pitkin satoja vuosia sitten kaivettuja kanavia ja kapeita jokiosuuksia. Matkanteko on melonnallisesti ja rantanäkymien puolesta hyvin vaihtelevaa.

Kanootteja ja kajakkeja voit vuokrata Ruokolahdella useammastakin paikasta.

Lue lisää

Suunnistus

Ruokolahtelaismetsissä virtaa hiki, mutta pilke silmäkulmassa.

Entinen RuSu / nykyinen SK Vuoksi on uraauurtava suunnistuksen erikoisseura Suomessa. Ruokolahdella on järjestetty isoja kilpailuja Jukolan Viestistä alkaen. Koko kunnan alueelta löytyy karttoja, harrastajia ja ohjattuja tapahtumia lapsille ja aikuisille.

SK-Vuoksen sivuille
Kompassi

Kalastus

Saimaan seutu on mitä mainioin kalastuskohde. Kalastusta voi harrastaa omatoimisesti tai kalastusoppaiden kanssa ohjatusti.

Onkiminen ja pilkkiminen järvillä  on kaikenikäisille ilmaista toimintaa. Muilla välineillä ja virtaavissa vesissä kalastettaessa pitää 18-64 -vuotiaiden suorittaa vähintään valtion kalastonhoitomaksu. Lisää tietoa allaolevasta linkistä.

Tiedot Ruokolahden kalastusalueista, niiden puheenjohtajista ja lupien myöntäjistä saa Etelä-Karjalan kalatalouskeskus ry:n Ruokolahti-sivulta tai klikkaamalla alta.

Lue lisää
Kolme kalastajaa veneessä

Liikunta

Keskustaajaman liikuntakeskuksessa on 

  • Novotan-pintainen yleisurheilukenttä, jonka sisäkentällä on luonnonnurminen jalkapallokenttä. Jalkapallo-otteluita tai harjoituksia kentällä pelataan maksimimäärät eli noin 15 tuntia viikossa.
  • Tekonurmikenttä
  • Boccia-kenttä toripuistossa
  • Kaksi hiekkatekonurmi-päällysteistä tenniskenttää sekä koripallokenttä. Tenniskentillä on talvella luistinrata.
  • Urheilukentän päädyssä on pumptrack-rata.
Lue lisää Ruokolahti.fi -sivuilta
Lapset lähdössä juoksukilpailuun

Lintujen tarkkailu

Kuokkalammen lintukosteikko ja Torsanjoen luontopolku ja lintukosteikko ovat paikkoja, joissa kannattaa vierailla.

Kuokkalampi on toinen Ruokolahden kahdesta Natura-kohteesta (toinen on Ruokolahden ja Rautjärven rajalla sijaitseva Haukkavuori). Kuokkalampi kuuluu valtakunnalliseen lintuvesien suojeluohjelmaan, ja se on luokiteltu myös kansainvälisesti arvokkaaksi kohteeksi.

Lue lisää
Lintukosteikko

Harrastajaryhmät

Ruokolahdella toimii kymmeniä eri harrastajaryhmiä. Ota rohkeasti yhteyttä ja hyppää mukaan.

Lue lisää