Siirry pääsisältöön

Tekemistä

 
Ruokolahden ulkoilualueet ja reitistöt tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen retkeilyyn ja virkistäytymiseen monimuotoisissa kohteissa. Voit valita kohteen omien mieltymystesi mukaan vesistöjen ääreltä tai metsän siimeksestä.

Aktiviteetit

Tekemistähän täältä löytyy! Kiinnostaako sisä- vai ulkoliikunta, Pumptrackin haasteet, alamäkipyöräilu Saimaan Bikeparkissa tai talvella laskettelu? Niitä meiltä kaikkia löytyy, puhumattakaan upeista ulkoilumahdollisuuksista.

Lue lisää

Ulkoilureitit

Ruokolahti on yksi Etelä-Karjalan parhaista ja monipuolisimmista retkeilykunnista. Taivallettavia polkuja on alle kilometrin mittaisista luontopoluista aina yli 70 kilometriseen. Useimmat poluista sopivat sekä kävelyyn, juoksuun että maastopyörällä kuljettaviksi.

Lue lisää

Uimarannat

Ruokolahdella on kauniita rantoja. Keskustaajama Rasilasta löytyvät muun muassa Pappilanranta ja Rasilan ranta. Muita Ruokolahden yleisiä uimarantoja ovat Oritlammen, Hannahonniemen ja Vaittilan rannat. Kaikki Ruokolahden yleiset rannat ovat hyviä retkipaikkoja ja uimarantoja. Ne toimivat hyvin kuuman kesäpäivän pelastajina!
Ruokolahden suurin uimaranta, Huuhanranta, sijaitsee puolen tunnin matkan päästä keskustasta. Huuhanranta on 1,5 km pitkä, ja se on Saimaan yksi pisimmistä hiekkarannoista. Sieltä löytyvät retkeilyyn sopivat laavut ja nuotiopaikat, ja se onkin suosittu retkeilypaikka. Ranta sopii asuntoautoilijoille ja telttailijoille, ja uimaan matalaan rantaan pääsevät perheen pienimmätkin.

Lue lisää

Saimaan saaristoreitti

Saimaan Saaristoreitti on retkipyöräilyreitti, joka kulkee Taipalsaaren, Lappeenrannan, Joutsenon, Imatran ja Ruokolahden alueilla. Ruokolahden alueella reitti kulkee Salosaaren kautta Ruokolahden kirkonmäelle ja jatkuu Virmutjoen ja Syyspohjan kautta Utulaan ja Kyläniemeen. Kyläniemestä on pyörälauttayhteys Taipalsaaren Sarviniemeen. Reitti on kokonaispituudeltaan noin 154 km (+ 4 km lauttamatka).

Lue lisää

Liikuntakeskus

Kiinnostaako sisäpelit, kuntosali, jalkapallo, pesäpallo, vaiko taiteilu Pumptrackillä? Ehkä frisbeegolf kuitenkin? Tai tennis?

Näitä kaikkia löytyy Ruokolahden kunnan liikuntakeskuksesta.

Lue lisää

Pumptrack

Ruokolahdella on rakennettu Suomen suurin Pumptrack-rata keskustaajaman urheilukentän vieressä.

Pumptrack on kumpuileva asfalttipintainen rata. Se on tarkoitettu pyöräilijöille, skeittareille, skuuttaajille ja rullaluistelijoille. Radan käyttö on kaikille maksutonta.

Lue lisää

Frisbeegolf

Ruokolahdella sijaitsee yhdeksän väylän frisbeegolfrata, josta löytyy vaihtelua väylien pituuden (50 - 140 m) ja maastonmuotojen välillä. Rata kulkee vesitornin ja pururadan maastossa. Heittopaikkoina toimivat TeePadit, joiden yhteydessä on väyläopasteet. Rataa saa käyttää ilmaiseksi, ja yksi kierros kestää noin 45 minuuttia. Metsässä pääsevät heittelemään kiekkoa niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin pelaajat. Samalla, kun pelaa trendilajia, voi ihastella metsän elämää.

Lue lisää

Saimaa Bikepark

 Saimaa Bikepark toimii Ruokolahdella laskettelukeskus Freeskin rinteillä kesäkaudella.

Lue lisää

Laskettelukeskus

Freeskissä, Salosaarella voi harrastaa lumilautailua, laskettelua, murtomaahiihtoa ja pulkkailua rauhallisessa, luonnonkauniissa ympäristössä Saimaan rannalla.

Lue lisää

Elämyksiä tarjoavat yritykset

Opastettuja retkiä ja muita elämyksiä tarjoavia yrityksiä löydät meiltä opastamaan kulkuasi Ruokolahden syövereihin.

Lue lisää